• darkblurbg
    Welkom bij JOPOS Techniek
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Kan Thermografie mij helpen?

Gepubliceerd op: 17-04-2019

Natuurlijk kan thermografie je helpen. Wie werkt met elektrische installaties kent het gevaar van oververhitting. Is er een mogelijkheid om de schade van oververhitting tegen te gaan? In mijn blog leg ik graag uit wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt.

Wat is thermografie?

Thermografie is de wetenschap van het verkrijgen en analyseren van thermische informatie. Dit klinkt misschien moeilijk, maar makkelijker gezegd: het is het meten en analyseren van temperatuur. Bij Jopos Techniek doen we dit natuurlijk met infrarood camera's van Optris. Als ik het heb over thermografie, dan heb ik het logischerwijs over infrarood thermografie. 

Hoe kwam ik bij thermografie?

Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met infrarood temperatuur meten. Maar tijdens de verkoop van de producten van Optris kreeg ik zelf ook steeds meer vragen. Om antwoord te krijgen op deze vragen heb ik mij ingeschreven voor de cursus: IRIS thermografie level 1. Met succes. Onder de leiding van Maud Hovens, zelf level 3 Thermograaf, ben ik in een week bijgeschoold om zelfstandig metingen met te doen met infraroodcamera's en deze te analyseren. 

Wat heb ik geleerd?

De cursus gaf mij meer inzicht in het gebruik van infrarood meetapparatuur. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, werd de cursus in een zeer prettige sfeer gegeven. Ik was al bekend met emissiviteit, reflectie en golflengte, maar deze cursus heeft voor mij echt meer diepgang gegeven aan deze begrippen. 

Wat kan het jou bieden?

Ik heb geleerd dat infrarood beelden niet alleen een contactloze weergave zijn van de temperatuur, maar dat het juist interpreteren van de temperatuurverschillen ook een schat aan informatie opleveren. Deze kennis deel ik natuurlijk ook heel graag met jou. 

Wil jij kijken wat een industriële thermografische inspectie jou kan opleveren. Of mag ik je helpen met de zoektocht naar infraroof temperatuur metingen. Of heb je andere vragen zoals: Welke camera moet ik gebruiken? Hoe meet ik metaal? Ik ondersteun je graag om het antwoord op deze vragen te vinden. Mail mij: info@jopostechniek.eu of bel even op: 033 285 5714

Thermografie-Iris

Wil je meer weten over de producten, of heb je een specialist nodig om samen met jou het antwoord op deze vragen te vinden?

Mail ons: info@jopostechniek.eu of bel ons: 033 285 5714