• darkblurbg
    Welkom bij JOPOS Techniek
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wil je meer weten over infrarood temperatuur meten? Of wil je weten welke camera bij jou past? Weet je niet zeker of jouw probleem door ons opgelost kan worden (een kleine tip, waarschijnlijk wel)? Lees hier alles over de kennis die wij in huis hebben. Wij delen deze graag met jou zodat jij een beter keuze kan maken. Mocht je vragen hebben die wij hier niet beantwoorden? Mail ons, dan beantwoorden we ze daar. 

Te warm op de werkvloer? Wat nu?

Te warm op de werkvloer? Wat nu?

Heb je problemen met te hoge temperaturen? Geen idee hoe je deze kan meten? In dit blog leg ik je graag uit hoe Optris Sensoren jouw probleem kunnen oplossen. Door middel van contactloos meten van temperatuur kan je veel data verzamelen. Zonder dat je daarmee je productieproces verstoord.

Verontreinigingen meten?

Verontreinigingen meten?

Elk lichaam geeft infraroodstraling af. Detectoren die de energie van deze infraroodstraling kunnen waarnemen zijn oa bolometers of passieve infrarooddetectoren. Deze detectoren worden dan weer ingezet bij: Pyrometers; geven een indicatie van de temperatuur Camera’s; geschikt voor het maken van opnames Het gebruik van deze items voor het meten van temperatuur is algemeen bekend. Pyrometers, meestal werkend met 1 detector, maken het mogelijk energie, temperatuur, op afstand te meten. Het hart van de camera daarentegen is een zgn Focal Plane Array (FPA). Dit IC bevat als het ware 6400 to…

Waarom meten we niet steeds meer contactloos met InfraRood?

Waarom meten we niet steeds meer contactloos met InfraRood?

Naast tijd, is temperatuur de meest gemeten variabele op aarde. Logisch, want alles wordt beïnvloed door temperatuur. Van het kleinste elektron tot en met hele planeten. Ook binnen bijna alle industriële productiestappen is het meten en handhaven van temperaturen een kwaliteits- en procesbepalende factor.

Kan Thermografie mij helpen?

Kan Thermografie mij helpen?

Natuurlijk kan thermografie je helpen. Wie werkt met elektrische installaties kent het gevaar van oververhitting. Is er een mogelijkheid om de schade van oververhitting tegen te gaan? In mijn blog leg ik graag uit wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt.

Pyrometer of warmtebeeldcamera?

Pyrometer of warmtebeeldcamera?

Contactloos temperatuur meten kan door middel van infrarood thermometers. Het gebruik van deze sensoren is echter nog niet wijd verspreid. Ik merk dat veel bedrijven wel zoeken naar zo’n oplossing, maar de infrarood sensoren gewoon niet als eerste opkomen bij mensen. In dit blog wil ik graag het onderscheid tussen camera en pyrometer uitlichten.