• darkblurbg
  Messtec + sensors masters 2018

Benieuwd naar onze nieuwste producten, het nieuws van Jopos Techniek of andere nieuwe zaken? houd deze pagina in de gaten.

Nieuwe combinatie: camera met telefoonaansluiting

Speciaal voor ondernemers met een wens om hun warmte meer mobiel te meten, heeft Jopos Techniek iets bedacht. Door een prototype te ontwikkelen voor het koppelen van een mobiel en een camera zijn de warmtebeelden overal op te vragen. Een nieuwe, mobiele manier om warmte te meten. Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met john.post@jopostechniek.eu om meer te weten te komen. 

Mobiel gekoppeld aan infraroodcamera Achteraanzicht mobiel en camera

Nieuwe camera: de Optris PI05M

Sinds kort hebben we een nieuwe camera in ons assortiment. Deze camera onderscheidt zich door temperaturen van 900 tot 2000⁰ C te meten. Met een resolutie van 764x480 pixels en een golflengte van 500 tot 540 nm. 

De Optris PI 05M meet oppervlaktetemperaturen, continu, van 900 tot 2000 ° C. Bij een framerate (aantal beeldjes per seconde) van 1 kHz kan je meten met een optische resolutie van 72 x 56 pixels. Dit gebied, van meer dan 4000 pixels, is zelf in te stellen en kan je willekeurig binnen het beeld positioneren. Daarnaast is er een directe real-time analoge uitgang, opnieuw met een vrij verplaatsbare 8 x 8 pixel regio. Dit maakt de camera enorm flexibel en maakt dat hij voor veel verschillende toepassingen te gebruiken is. 

Een aantal kenmerken:

 • meetbereik van 900 tot 2000 ° C
 • continu gemeten oppervlak
 • detecteert IR-straling tussen 500 en 540 nm

Het laatste kenmerk maakt de camera extreem geschikt voor toepassingen waarbij ook lasers gebruikt worden. Straling boven de 540 nm wordt namelijk perfect weggefilterd. Toepassing in de metaalindustrie worden daarom zeer aangeraden. De daar algemeen gebruikte lasers, diodelasers (900-1030 nm) en Nd:YAG-laser (1064 nm), hebben geen storende invloed. De camera werkt samen met deze lasers zonder dat er extra filters nodig zijn. Een algemeen voordeel van het meten van metalen op deze korte golflengte is een significante vermindering van meetfouten als gevolg van veranderende of onbekende emissieverschijnselen.

De PI 05M vult de Optris PI 1M (0,85 tot 1,1 μm) perfect aan. Dankzij het speciale spectrale bereik worden meetfouten als gevolg van onbekende of veranderende emissiviteit verminderd.

Pyrometer Optris CS LT voor gebruik in het SpaceX Hyperloop Pod Competition.

Een van onze pyrometers, type CS LT, wordt gebruikt voor het meten van de gegenereerde warmte die opgewekt wordt als remmen worden geactiveerd.

De universiteit van Delft doet mee in de SpaceX Hyperloop Pod Competition" . Deze wereldwijde competitie is erop gericht de haalbaarheid van het Hyperloop-concept te bewijzen. Studententeams van over de hele wereld gaan de strijd met elkaar aan om de beste conceptversie te ontwerpen. Het beste concept krijgt namelijk de mogelijkheid om hun pod te plaatsen in een buis van 1,6 kilometer. Het doel van de test is om te proberen de hoogste snelheid te behalen. Heel belangrijk in deze test is ook dat de pod op tijd stil komt te staan, om een botsing te voorkomen.

Omdat men in Delft niet de middelen noch de ruimte heeft om hun product uit te testen in een echte onderzoekssetting, heeft men een gigantisch wiel gemaakt met dezelfde vorm van het spoor. Op dit wiel kan het team alle systemen testen, zoals de stabilisatiewielen en de rempads. Uit deze tests worden gegevens verzameld die cruciaal zijn voor de pod. Tijdens het testen van de remmen wordt er warmte gegenereerd en deze warmte wordt gemeten met een van onze sensoren, de optris CS LT. Dit stelde hen in staat contactloos de temperatuur te meten.

Wij hebben aan het studententeam zowel de temperatuursensor als de koppeling naar de computer beschikbaar gesteld. Op deze manier hopen wij een bijdrage te leveren aan de wetenschap en het gebruik van infrarood sensoren meer en meer te stimuleren. In ruil voor het beschikbaar stellen werden wij op de hoogte gehouden van de vorderingen en de verschillende manieren waarop de infrarood sensor gebruikt is. Jopos Techniek gaat graag de uitdaging aan om contactloos temperatuur meten uitgebreider en eenvoudiger beschikbaar te stellen.

Nieuw! Optris warmtebeeldcamera’s – The Precision Line

Optris heeft zijn serie warmtebeeldcamera’s opgesplitst:

 • The compact line, XI-series
 • The Precision Line, PI-series

Vorige maand hebben we stilgestaan bij de Compact Line, nu is de Precision Line aan de beurt.

De Optris®-infraroodcamera's van de Precision Line zijn camera’s voor het contactloos meten van temperaturen in tal van industriële toepassingen. Van allround talenten zoals de Optris® PI 160 tot VGA-camera's met een hoge resolutie (Optris® PI 640) en speciale imagers voor zowel metaal- als glastoepassingen.Zelfs microscopische afbeeldingen kunnen haarscherp weergegeven worden met de Optris PI 640 of de Optris PI 450. 

Kenmerken van deze Optris PI warmtebeeldcamera's:

 • real-time thermische beelden met een beeldsnelheid tot 128 Hz,
 • vastleggen en opslaan van meetresultaten als snapshots of videosequenties
 • uitstekende thermische gevoeligheid, die zelfs de kleinste temperatuurveranderingen aangeeft  

Met inbegrip van optica en kabel wegen de PI-warmtebeeldcamera's van Precision line van Optris minder dan 320 gram, waardoor ze de kleinste infraroodcamera's ter wereld zijn (afmetingen tot 46 mm x 56 mm x 90 mm).

 

Nu de nieuwe Xi Serie (Compact Line):

>

Twijfelt u over een pyrometer of een Infraroodcamera?

De nieuwe Xi serie is een combinatie van beide producten. Zowel de Xi 80 als de Xi 400 zijn de nieuwste paradepaardjes van Optris. 

Een camera gemaakt met een volledig RVS behuizing. De infraroodcamera is uitermate geschikt voor OEM-toepassingen, door:

 • analoge en digitale in- en uitgangen.
 • vrij definieerbare meetgebieden, te verwerken met behulp van een externe procesinterface.
xi 80

Optris Xi 80: compacte spot finder IR camera:

 • Een resolutie van 80 x 80 pixels
 • Robuuste, compacte camera met motorfocus
 • Volledig zelfstandige werking met automatische spot finder (D:S = 190:1)
xi 400

Optris Xi 400: compacte industriële camera:

 • Een resolutie van 382 x 288 pixels
 • Robuuste, compacte camera met motorfocus
 • Distance-to-spot-size ratio tot 390:1
 • Framerate van 80 hz
spot-finder

Het meten van bewegende objecten is nog nooit zo makkelijk geweest. De Xi-serie is standaard uitgerust met een geïntegreerde functie die automatisch de juiste plek vindt en deze volgt. Dit alles zonder dat de infraroodcamera verbonden is met een computer.

Tevens heeft de infraroodcamera een computergestuurde focus, deze stelt scherp door middel van een ingebouwde motor. Simpelweg door een computer aan te sluiten op de camera kan deze op afstand scherpgesteld worden.