• darkblurbg
  Messtec + sensors masters 2018

Benieuwd naar onze nieuwste producten, het nieuws van Jopos Techniek of andere nieuwe zaken? Houd deze pagina in de gaten.

 

Nieuwe detector tbv warmtebeeldcamera PI640i

Op basis van een nieuwe VGA-microbolometerdetector kunnen we onze PI 640i infraroodcamera nu aanbieden met een NETD (Noise Equivalent Temperature Difference) van slechts 40 mK.

NETD is een maat voor hoe goed een warmtebeelddetector zeer kleine verschillen in warmtestraling in het beeld kan onderscheiden.

Hoe lager de ruis (en dus de NETD-waarde) van de detector, hoe kleiner de temperatuurverschillen die de infraroodcamera kan detecteren.

Zie onder.

                           40 mK   NETD                                                     50 mK NETD

Andere belangrijke parameters van deze kleine camera zijn:

 • Optische resolutie van 640x480 pixels
 • gewicht van 269 - 340 g (afhankelijk van de lens)
 • 640 x 480 Pixel @ 32 Hz
 • 640 x 120 Pixel @ 125Hz (belangrijk bij snelle processen)
 • Afmetingen: 46 mm x 56 mm x 90 mm

Infrarood- en videobeeld in één pyrometer: Optris Video pyrometers

Hoe Optris het mogelijk maakt tegelijkertijd te kijken en te meten.

De infrarood videothermometers van Optris zijn per definitie perfect geschikt voor het meten en bekijken van objecten tot 2200 °C. Door de combinatie van infrarood- en videotechnologie kan je zelfs op moeilijk toegankelijke plaatsen kijken terwijl je meet.         Onze nieuwste telg in deze productserie is de Optris CSvideo 3:

Snapshot Optris Compact Connect

Met een responstijd van 20 ms en een spectrumbereik van 2.3 µm geeft deze pyrometer altijd een juiste temperatuur; ook bij (snel) veranderende materialen.

En dat is niet het enige: met behulp van de temperatuuranalysesoftware Compact Connect is het mogelijk uitgebreid documentatie en analyse van temperatuurmeetgegevens bij te houden. Dat betekent dat je zowel een videobeeld als een temperatuurbeeld van het te meten object kan inzien en analyseren. Deze software is licentievrij en wordt bij elke pyrometerzending meegeleverd.Optis Video pyrometer

 

De Optris CT 4M - Pyrometer voor materialen met onbekende of veranderende emissiviteit

Een nieuwe Optris pyrometer in het bereik 2,2 µm – 6.0 µm, voor lage temperaturen en high speed metingen. 

Door zijn korte golflengte, gemiddeld 4 µm, en een temperatuurbereik van 0° C tot 500° C is de Optris pyrometer CT 4M bij uitstek geschikt voor het meten van "lage" temperaturen van materialen met onbekende of veranderende emissiviteit. (metalen, metaaloxiden en keramiek) De snelle reactietijd van slechts 300 μs maakt een probleemloos gebruik van de metalen thermometer in snelle processen mogelijk.

De afzonderlijke elektronicabox maakt bediening gemakkelijk door vrij toegankelijke programmeerknoppen en het verlichte LCD-scherm. Vrij selecteerbare uitgangen en verschillende optionele digitale interfaces maken deze pyrometer zeer flexibel. Daarnaast maken zijn compacte inbouwmaten en afzonderlijke electronicabox deze sensor zeer geschikt om in te bouwen in  kleine ruimtes

De Optris CS, Pyrometer voor eindgebruikers, is vernieuwd.

Optris CS pyrometer in de hand

Het volgende is verbeterd:

 • Het temperatuurbereik; de nieuwe Optris CS meet nu van -50 tot 1030° C, 
 • De responstijd; de nieuwe Optric CS meet nu in 14 ms.
 • Een basisprijs is vastgelegd onder de €100,- 

En dat zijn niet de enige verbeterpunten:

De nieuwe CS wordt nu volledig ondersteund op onze gratis IRmobile-app. De IRmobile-app maakt programmering van de CS mogelijk. Tevens zorgt het er voor dat je met je mobiele telefoon de temperatuur kan weergeven. 

De gratis software PIXconnect, te downloaden via de Optris website, maakt het mogelijk uw applicatie en pyrometer optimaal op elkaar af te stemmen.

Test de Optris CS pyrometer uit en gebruik hem overal waar je contactloos temperatuur wil meten.

Contactloos meten heeft als voordeel:

 • geen beschadiging op je product
 • zonder slijtage ook bewegende producten monitoren

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact met ons op. 

Nieuwe combinatie: camera met telefoonaansluiting

Speciaal voor ondernemers met een wens om hun warmte meer mobiel te meten, heeft Jopos Techniek iets bedacht. Door een prototype te ontwikkelen voor het koppelen van een mobiel en een camera zijn de warmtebeelden overal op te vragen. Een nieuwe, mobiele manier om warmte te meten. Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met john.post@jopostechniek.eu om meer te weten te komen. 

Mobiel gekoppeld aan infraroodcamera Achteraanzicht mobiel en camera

Nieuwe camera: de Optris PI05M

Sinds kort hebben we een nieuwe camera in ons assortiment. Deze camera onderscheidt zich door temperaturen van 900 tot 2000⁰ C te meten. Met een resolutie van 764x480 pixels en een golflengte van 500 tot 540 nm. 

De Optris PI 05M meet oppervlaktetemperaturen, continu, van 900 tot 2000 ° C. Bij een framerate (aantal beeldjes per seconde) van 1 kHz kan je meten met een optische resolutie van 72 x 56 pixels. Dit gebied, van meer dan 4000 pixels, is zelf in te stellen en kan je willekeurig binnen het beeld positioneren. Daarnaast is er een directe real-time analoge uitgang, opnieuw met een vrij verplaatsbare 8 x 8 pixel regio. Dit maakt de camera enorm flexibel en maakt dat hij voor veel verschillende toepassingen te gebruiken is. 

Een aantal kenmerken:

 • meetbereik van 900 tot 2000 ° C
 • continu gemeten oppervlak
 • detecteert IR-straling tussen 500 en 540 nm

Het laatste kenmerk maakt de camera extreem geschikt voor toepassingen waarbij ook lasers gebruikt worden. Straling boven de 540 nm wordt namelijk perfect weggefilterd. Toepassing in de metaalindustrie worden daarom zeer aangeraden. De daar algemeen gebruikte lasers, diodelasers (900-1030 nm) en Nd:YAG-laser (1064 nm), hebben geen storende invloed. De camera werkt samen met deze lasers zonder dat er extra filters nodig zijn. Een algemeen voordeel van het meten van metalen op deze korte golflengte is een significante vermindering van meetfouten als gevolg van veranderende of onbekende emissieverschijnselen.

De PI 05M vult de Optris PI 1M (0,85 tot 1,1 μm) perfect aan. Dankzij het speciale spectrale bereik worden meetfouten als gevolg van onbekende of veranderende emissiviteit verminderd.

 

Nieuw! Optris warmtebeeldcamera’s – The Precision Line

Optris heeft zijn serie warmtebeeldcamera’s opgesplitst:

 • The compact line, XI-series
 • The Precision Line, PI-series

Vorige maand hebben we stilgestaan bij de Compact Line, nu is de Precision Line aan de beurt.

De Optris®-infraroodcamera's van de Precision Line zijn camera’s voor het contactloos meten van temperaturen in tal van industriële toepassingen. Van allround talenten zoals de Optris® PI 160 tot VGA-camera's met een hoge resolutie (Optris® PI 640) en speciale imagers voor zowel metaal- als glastoepassingen.Zelfs microscopische afbeeldingen kunnen haarscherp weergegeven worden met de Optris PI 640 of de Optris PI 450. 

Kenmerken van deze Optris PI warmtebeeldcamera's:

 • real-time thermische beelden met een beeldsnelheid tot 128 Hz,
 • vastleggen en opslaan van meetresultaten als snapshots of videosequenties
 • uitstekende thermische gevoeligheid, die zelfs de kleinste temperatuurveranderingen aangeeft  

Met inbegrip van optica en kabel wegen de PI-warmtebeeldcamera's van Precision line van Optris minder dan 320 gram, waardoor ze de kleinste infraroodcamera's ter wereld zijn (afmetingen tot 46 mm x 56 mm x 90 mm).

 

De vernieuwde Xi Serie (Compact Line):

Twijfelt u over een pyrometer of een Infraroodcamera?

De Xi serie is een combinatie van beide producten. Zowel de Xi 80 als de Xi 400 / 410 zijn de nieuwste paradepaardjes van Optris. 

Een camera gemaakt met een volledig RVS behuizing. De infraroodcamera is uitermate geschikt voor OEM-toepassingen, door:

 • analoge en digitale in- en uitgangen.
 • vrij definieerbare meetgebieden, te verwerken met behulp van een externe procesinterface.
xi 80

Optris Xi 80: compacte spot finder IR camera:

 • Een resolutie van 80 x 80 pixels
 • Robuuste, compacte camera met motorfocus
 • Volledig zelfstandige werking met automatische spot finder (D:S = 190:1)
xi 400

Optris Xi 400: compacte industriële camera:

 • Een resolutie van 382 x 288 pixels
 • Robuuste, compacte camera met motorfocus
 • Distance-to-spot-size ratio tot 390:1
 • Framerate van 80 hz
xi 400

Optris Xi 410: compacte industriële camera:

 • Een resolutie van 384 x 240 pixels
 • Robuuste, compacte camera met motorfocus
 • Volledig zelfstandige werking met automatische spot finder (D:S = 390:1)
 • De Xi 410 heeft een snelle Ethernet-interface en kan worden gevoed door PoE
spot-finder

Het meten van bewegende objecten is nog nooit zo makkelijk geweest. De Xi-serie is standaard uitgerust met een geïntegreerde functie die automatisch de juiste plek vindt en deze volgt. Dit alles zonder dat de infraroodcamera verbonden is met een computer.

Tevens heeft de infraroodcamera een computergestuurde focus, deze stelt scherp door middel van een ingebouwde motor. Simpelweg door een computer aan te sluiten op de camera kan deze op afstand scherpgesteld worden.