• darkblurbg
  Messtec + sensors masters 2018

Benieuwd naar onze nieuwste producten, het nieuws van Jopos Techniek of andere nieuwe zaken? houd deze pagina in de gaten!

Pyrometer Optris CS LT voor gebruik in het SpaceX Hyperloop Pod Competition.

Een van onze pyrometers, type CS LT, wordt gebruikt voor het meten van de gegenereerde warmte die opgewekt wordt als remmen worden geactiveerd.

De universiteit van Delft doet mee in de SpaceX Hyperloop Pod Competition" . Deze wereldwijde competitie is erop gericht de haalbaarheid van het Hyperloop-concept te bewijzen. Studententeams van over de hele wereld gaan de strijd met elkaar aan om de beste conceptversie te ontwerpen. Het beste concept krijgt namelijk de mogelijkheid om hun pod te plaatsen in een buis van 1,6 kilometer. Het doel van de test is om te proberen de hoogste snelheid te behalen. Heel belangrijk in deze test is ook dat de pod op tijd stil komt te staan, om een botsing te voorkomen.

Omdat men in Delft niet de middelen noch de ruimte heeft om hun product uit te testen in een echte onderzoekssetting, heeft men een gigantisch wiel gemaakt met dezelfde vorm van het spoor. Op dit wiel kan het team alle systemen testen, zoals de stabilisatiewielen en de rempads. Uit deze tests worden gegevens verzameld die cruciaal zijn voor de pod. Tijdens het testen van de remmen wordt er warmte gegenereerd en deze warmte wordt gemeten met een van onze sensoren, de optris CS LT. Dit stelde hen in staat contactloos de temperatuur te meten.

Wij hebben aan het studententeam zowel de temperatuursensor als de koppeling naar de computer beschikbaar gesteld. Op deze manier hopen wij een bijdrage te leveren aan de wetenschap en het gebruik van infrarood sensoren meer en meer te stimuleren. In ruil voor het beschikbaar stellen werden wij op de hoogte gehouden van de vorderingen en de verschillende manieren waarop de infrarood sensor gebruikt is. Jopos Techniek gaat graag de uitdaging aan om contactloos temperatuur meten uitgebreider en eenvoudiger beschikbaar te stellen.

Nieuw! Optris warmtebeeldcamera’s – The Precision Line

Optris heeft zijn serie warmtebeeldcamera’s opgesplitst:

 • The compact line, XI-series
 • The Precision Line, PI-series

Vorige maand hebben we stilgestaan bij de Compact Line, nu is de Precision Line aan de beurt.

De Optris®-infraroodcamera's van de Precision Line zijn camera’s voor het contactloos meten van temperaturen in tal van industriële toepassingen. Van allround talenten zoals de Optris® PI 160 tot VGA-camera's met een hoge resolutie (Optris® PI 640) en speciale imagers voor zowel metaal- als glastoepassingen.Zelfs microscopische afbeeldingen kunnen haarscherp weergegeven worden met de Optris PI 640 of de Optris PI 450. 

Kenmerken van deze Optris PI warmtebeeldcamera's:

 • real-time thermische beelden met een beeldsnelheid tot 128 Hz,
 • vastleggen en opslaan van meetresultaten als snapshots of videosequenties
 • uitstekende thermische gevoeligheid, die zelfs de kleinste temperatuurveranderingen aangeeft  

Met inbegrip van optica en kabel wegen de PI-warmtebeeldcamera's van Precision line van Optris minder dan 320 gram, waardoor ze de kleinste infraroodcamera's ter wereld zijn (afmetingen tot 46 mm x 56 mm x 90 mm).

 

Nu de nieuwe Xi Serie (Compact Line):

>

Twijfelt u over een pyrometer of een Infraroodcamera?

De nieuwe Xi serie is een combinatie van beide producten. Zowel de Xi 80 als de Xi 400 zijn de nieuwste paradepaardjes van Optris. 

Een camera gemaakt met een volledig RVS behuizing. De infraroodcamera is uitermate geschikt voor OEM-toepassingen, door:

 • analoge en digitale in- en uitgangen.
 • vrij definieerbare meetgebieden, te verwerken met behulp van een externe procesinterface.
xi 80

Optris Xi 80: compacte spot finder IR camera:

 • Een resolutie van 80 x 80 pixels
 • Robuuste, compacte camera met motorfocus
 • Volledig zelfstandige werking met automatische spot finder (D:S = 190:1)
xi 400

Optris Xi 400: compacte industriële camera:

 • Een resolutie van 382 x 288 pixels
 • Robuuste, compacte camera met motorfocus
 • Distance-to-spot-size ratio tot 390:1
 • Framerate van 80 hz
spot-finder

Het meten van bewegende objecten is nog nooit zo makkelijk geweest. De Xi-serie is standaard uitgerust met een geïntegreerde functie die automatisch de juiste plek vindt en deze volgt. Dit alles zonder dat de infraroodcamera verbonden is met een computer.

Tevens heeft de infraroodcamera een computergestuurde focus, deze stelt scherp door middel van een ingebouwde motor. Simpelweg door een computer aan te sluiten op de camera kan deze op afstand scherpgesteld worden.