• Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

NIEUW! De Optris PI640I MO2X

Infrarood

NIEUW! De Optris PI640I MO2X

  • april 8 2024
  • Luuk Post

Optris heeft een nieuw stokpaardje: de PI640I MO2X. Uniek in zijn soort en voor een hele scherpe prijs. Nu verkrijgbaar vanaf €7250,-. Neem contact op voor meer informatie, de datasheets of een offerte. 

 

Waarom is temperatuur meten belangrijk voor PCB's

De elektronica-industrie evolueert voortdurend, met elektronische componenten die steeds kleiner en complexer worden. Toch blijft er één constante in deze wereld. Temperatuur moet accuraat gemeten worden. Optris lanceert hiervoor een nieuw product! De PI640i MO2X, Met deze unieke infraroodcamera kunnen temperaturen accuraat en met een hoge resolutie kunnen worden gemeten, zelfs op het microscopische niveau van chipstructuren.

Hoge temperaturen kunnen een verwoestend effect hebben op de levensduur en prestaties van elektronische componenten en samenstellingen. De versnelde veroudering van halfgeleidermaterialen bij hoge temperaturen kan leiden tot storingen en zelfs het volledig uitvallen van elektronische apparatuur. Een van de oorzaken hiervan is de toegenomen contactweerstand door een slechte elektrische verbinding, wat kan resulteren in oververhitting en beschadiging van de componenten. Daarnaast kunnen verhoogde temperaturen ook problemen veroorzaken in complexe halfgeleidercomponenten zoals processors, waardoor hun prestaties en betrouwbaarheid in gevaar komen. Het accuraat meten en controleren van temperaturen is daarom van cruciaal belang om de kwaliteit en duurzaamheid van elektronische producten te waarborgen.

Hoe meet je temperatuur in microscopisch bereik?

De optische microscooplenzen van Optris zijn ideaal voor het nauwkeurig analyseren van de temperatuur op zowel complete printplaten als gedetailleerde macro-opnames van individuele componenten. Door de uitmuntende thermische en geometrische resolutie van de infraroodcamera's is het mogelijk om elektronische producten effectief en nauwkeurig te testen. Bovendien kan dit worden gedaan zonder de interferentie die een thermokoppel met zich meebrengt.

De precisie en scherpte van de infraroodbeelden die met de Optris camera's worden vastgelegd, maken het mogelijk om zelfs de kleinste details van chips en PCB's te meten. Dit is essentieel voor het waarborgen van de kwaliteit en duurzaamheid van elektronische producten. Door de geavanceerde microscoopoptica met 2x vergroting kunnen temperaturen accuraat worden gemeten tot op microscopisch niveau, met een ongekende thermische resolutie van 80 mK. Hierdoor kunnen objecten met een grootte van slechts 34 µm worden geanalyseerd, wat voorheen niet mogelijk was.

De flexibiliteit en precisie van de Optris infraroodcamera's in combinatie met de microscooplenzen maken het een onmisbaar instrument voor het inspecteren en testen van micro-elektronische samenstellingen. Door de mogelijkheid om eenvoudig van optica te wisselen en de meegeleverde hoogwaardige microscoopstandaard, kan er snel en efficiënt worden gewerkt aan het meten en analyseren van complexe elektronische componenten.

Met de nieuwe MO2X-microscoopoptica met 2x vergroting kan de PI 640i-infraroodcamera van Optris nu zelfs infraroodbeelden vastleggen van miniscule chips of PCB's. Voor een nauwkeurige temperatuurmeting is minimaal een gebied van 4x4 pixels vereist (MFOV), voor deze infraroodcamera betekent het dat we nu accuraat de temperatuur kunnen meten van objecten ter grootte van slechts 34 µm (MO44). En dat met een thermische resolutie van 80 mK! De focus van de nieuwe optica maakt het mogelijk om te werken op een afstand van 15 mm van het te meten object. Aangezien de optica op de PI-serie infraroodcamera's eenvoudig kunnen worden uitgewisseld, kan het systeem flexibel worden gebruikt voor diverse meettaken. Samen met de meegeleverde hoogwaardige microscoopstandaard kunnen micro-elektronische samenstellingen zeer eenvoudig worden geïnspecteerd.

Wat zijn de specificaties?

De MO2x heeft dezelfde specificaties als de normale PI640I, hieronder de belangrijkste specificaties:

Belangrijke specificaties

  • Optioneel inclusief microscoopstandaard voor handsfree gelijktijdige bediening / testen
  • Met een temperatuurresolutie (NETD) van 80 mK
  • Beeldsnelheden tot 125 Hz maken inspectie van snelle processen mogelijk (zoals gepulseerde laserdiodes)
  • Radiometrische video- of tiff-opname met een meetnauwkeurigheid van +/-2 °C
  • Licentievrije analysesoftware en complete SDK inbegrepen

Verkrijgbaar met 2 lenzen:

  • MO44: f=44 mm/ 20.0 x 14.0 mm (F=1.1)/ Min. meetgebied (IFOV): 28 μm
    MO2X: f=60 mm/ 5.4 x 4.0 mm (F=1.3)/ Min. meetgebied (IFOV): 8 μm

Temperatuurbereik: -20-100 °C/ 0-250 °C/ (20)150-900 °C

Opmerkingen? Laat ze hier achter